tajnistvo@osnhr.si (03) 56 42 460
SODOBNA PRIPRAVA HRANE
Opredelitev predmeta:
Sodobna priprava hrane ni predmet, kjer bomo učence poučevali o prehrani z vidika zagotavljanja in ohranjanja zdravja.
Učili se bomo o pomenu zdrave prehrane, ki naj bo varna in varovalna. Prav tako se bodo učili in preizkusili v načinih priprave hrane.
Splošni cilji predmeta
- Učenci razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in mišljenja za odločanje o lastni prehrani z vidika zagotavljanja zdravja.
- Nadgrajujejo vsebine, ki so jih dobili pri rednem pouku predmeta gospodinjstvo.
- Poglabljajo znanja v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih in zdravstvenih šolah.
- Razvijajo individualno ustvarjalnost.
Obseg ur: 35 ur letno.
Program: za učence 7., 8. in 9. razreda.


