Spoštovani učenci, starši, zaposleni!

Zgodilo se je tisto, česar si nihče izmed nas ni želel. V ponedeljek se za učence od 6. do 9. razreda prične šolanje na daljavo. Upam, da le za krajši čas.

Dragi učenci, pred vami je nov izziv – sprejmite ga, potrudite se po svojih najboljših močeh, dokažite, da zmorete in znate. Ves trud vložen v samostojno delo bo poplačan. Znanje je vrlina, ki vam je nihče ne more vzeti – tokrat ga boste res sprejemali na drugačen način, a še vedno vas bo bogatilo.

Spoštovani učitelji in drugi strokovni delavci, naša naloga je, da se potrudimo in naredimo vse, da učenci ne bodo izgubili motivacije. K delu jih spodbujajte z različnimi pristopi in nalogami, stojte jim ob strani. Ne pozabite – v spletne učilnice lahko dodate tudi kakšno zanimivo zgodbo, lastno izkušnjo, in na ta način učencem približate delo s spletnimi orodji.

Spoštovani starši, vem, da vas je večina zaposlenih, in razumem, da boste svojemu otroku težko nudili vso potrebno pomoč. A kljub temu, če vas zanjo prosijo, si poskušajte vzeti čas in jim, prosim, pomagajte, da bodo premagali težave in uspešno sledili šolanju na daljavo.

Verjamem, da bomo s skupnimi močmi zmogli in naredili največ, kar lahko.

Polona Dolanc, ravnateljica